www.e-laboratoria.pl

Miernik świeżości mięsa ryb

Interfejs USBMożliwość programowaniaIP65 - klasa szczelności IP65

Miernik świeżości ryb. Kompaktowy, solidny, w pełni przenośny, nadaje się do każdego standardowego zastosowania w przemysle rybnym, przetwórczym lub laboratoriach kontroli jakości. Jest prosty w użyciu i zapewnia szybkie pomiary. Świeżość badanej ryby jest wskazywana na wyświetlaczu LCD.

  • pomiar natychmiast po przyłożeniu czujnika do ciała ryby i naciśnięciu przycisku
  • wyświetlany jest wynik określający stopień świeżości 
  • pomiar jest szybki i całkowicie bezinwazyjny - nie narusza tkanki i nie wpływa na jakość handlową badanej ryby
  • tyrometr pozwala na zaprogramowanie badania świeżości dowolnego gatunku ryb;
  • możliwość transmisji danych z komputera, transmisja danych do komputera w trybie rzeczywistym, podręczna pamięć do 1000 wyników

 

LUB
 
Conbest 1991-2022
Film utrzymywany na serwerze YouTube. Jakość może zależeć od przepustowości łącza.

Szczegóły

Najnowszy model miernika świeżości ryb. Kompaktowy, solidny, w pełni przenośny, nadaje się do każdego standardowego zastosowania w przemysle rybnym, przetwórczym lub laboratoriach kontroli jakości. Jest prosty w użyciu i zapewnia szybkie pomiary. Świeżość badanej ryby jest wskazywana na wyświetlaczu LCD.

Miernik można ustawić na pomiar od 1 do 16 próbek, których wartość może byś uśredniona. Z uwagi na różnice anatomiczne poszczególnych egzemplarzy, w tym trybie miernik jest najdokładniejszy. Standardowo dostępne są krzywe kalibracyjne dla bardzo dużej liczby handlowych gatunków ryb. Istnieje możłiwość wykonania kalibracji indywidualnej.

JAK BADAĆ ŚWIEŻOŚĆ RYB ?
Szybkość utraty świeżości mięsa ryby zależy od wielu czynników jak gatunek, zawartości tłuszczu, uszkodzeń masy mięśniowej podczas połowu i transportu, jakości przechowywania, pory roku oraz innych wskaźników biologicznych. Subiektywne metody pomiarowe są więc powolne i trudne do znormalizowania.

ZASADA POMIARU TORRYMETREM
Pomiar opiera się na badaniu zjawiska uwalniania wewnątrztkankowych i międzytkankowych elektrolitów, które jest spowodowane narastającą aktywnością mikrobiologiczną. Proces ten zmienia pojemność elektryczną i przewodność masy mięśniowej, a także jej parametry rezonansowe. Na tej podstawie określany jest wskaźnik świeżości, który może być automatycznie skorelowany z gatunkiem badanej ryby.

NATYCHMIASTOWY POMIAR

  • po przyłożeniu czujnika do ciała
  • ryby i naciśnięciu przycisku, natychmiast wyświetlany jest wynik określający stopień świeżości


BEZPIECZNY DLA PRODUKTÓW

  • pomiar jest szybki i całkowicie bezinwazyjny - nie narusza tkanki i nie wpływa na jakość handlową badanej ryby


PROGRAMOWANIE PARAMETRÓW

  • tyrometr pozwala na zaprogramowanie badania świeżości dowolnego gatunku ryb;


SPECJALNE TRYBY POMIAROWE

  • możliwość transmisji danych z komputera, transmisja danych do komputera w trybie rzeczywistym
  • podręczna pamięć do 1000 wyników

Parametry techniczne

Nr katalogowy 273-00-4
Uwagi Przeznaczony do mięsa ryb
 
Conbest 1991-2022
Film utrzymywany na serwerze YouTube. Jakość może zależeć od przepustowości łącza.
View FileAkredytacja AQISA    Rozmiar: (88.46 KB)

Parametry techniczne

Opiekun produktu Bezpośredni kontakt do osób specjalizujących się w tej grupie produktów:

Katarzyna Płoskoń - tel: +48 12 261 95 07

Kontakt ogólny - tel: +48 12 261 95 00

supporcik

PODOBNE PRODUKTY

Zapytaj o ten produkt

2 + 9 = podaj wynik (np: 3 + 2 = 5)

* Pola wymagane
Administratorem Twoich danych osobowych jest firma Conbest Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. Obrońców Modlina 16. Dane przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje pytanie i przedstawienia formalnej oferty handlowej na wybrane przez Ciebie produkty. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo usunięcia danych w każdym czasie. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności

Rekomendowani producenci