www.e-laboratoria.pl

Miernik zawartości tłuszczu w mięsie MEAT FATMETER

Interfejs USBMożliwość programowaniaIP65 - klasa szczelności IP65

Zawartość tłuszczu w mięsie jest jednym z podstawowych parametrów technologicznych. Ten unikalny miernik pozwala zastąpić skomplikowane i czasochłonne metody analityczne przez błyskawiczny pomiar zawartości lipidów w mięsie. Dzięki zaprogramowanym charakterystykom pozwala na określenie zawartości tłuszczu z uwzględnieniem specyfiki danego rodzaju mięsa. Wyniki mogą być zapisywane w podręcznej pamięci (do 1000 wyników łącznie z numerem próbki, wartością średnią, datą i czasem pomiaru) lub transmitowane do komputera.

  • pomiar natychmiast po przyłożeniu czujnika do próbki i naciśnięciu przycisku, natychmiast wyświetlana jest procentowa zawartość tłuszczu w tkance 
  • pomiar jest szybki i całkowicie bezinwazyjny - nie narusza tkanki i nie wpływa na jakość handlową próbki
 
Conbest 1991-2025
Film utrzymywany na serwerze YouTube. Jakość może zależeć od przepustowości łącza.

Dostępne wersje produktu



SKUNazwa produktuUwagiIlość
273-00-5 Miernik zawartości tłuszczu MEAT FATMETER - 992 kompaktowy, z małą głowicą
Porównaj
273-00-1 Miernik zawartości tłuszczu MEAT FATMETER - 1092 model komercyjny, z dużą głowicą
Porównaj
Wkladaj towary do koszyka by otrzymać szybką ofertę z cenami, terminami dostaw i kontaktem do Twojego doradcy technicznego.

Szczegóły

Tłuszczomierz MEAT FATMETER został opracowany w odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku na miernik, który może w prosty i nieniszczący sposób mierzyć zawartość lipidów w rybach, mięsie i produktach drobiowych. Po przyłożeniu miernika do próbki na wyświetlaczu pokazywana jest zawartość tłuszczu / oleju.  Zapewnia to natychmiastową informację niezbędna do kontroli jakości produkcji. Wartość jest również przechowywana w pamięci do późniejszego pobrania na komputer. Otwiera to nowe możliwości przy organizacji procesów technologicznych szczególnie tam, gdzie obowiązują systemy HACCP i TQM.

Dostępne są krzywe kalibracyjne dla bardzo dużej liczby handlowych rodzajów mięs. Istnieje również możliwość przygotowania kalibracji zgodnej z oczekiwaniami Klienta. Możliwy jest pomiar zarówno mięs naturalnych, nieprzetworzonych. jak również przetworzonych jak np. kiełbasy, burgery, salami itp.

  • pomiar natychmiast po przyłożeniu czujnika do próbki  i naciśnięciu przycisku START
  • wyświetlana jest procentowa zawartość tłuszczu w tkance 
  • pomiar jest szybki i całkowicie bezinwazyjny - nie narusza tkanki i nie wpływa na jakość handlową próbki
  • pamięć do 1000 wyników łącznie z numerem próbki, wartością średnią, datą i czasem pomiaru
  • transmisja do komputera
  • dokładność:
    • ± 0.5% do ± 1.0% (w zakresie 2 do 15%)
    • ± 1.0% do ± 2.0% (w zakresie 16 to 30%)
    • ± 2.0% do ± 4.0% (w zakresie 31% i wyżej)
  • przykładowe rodzaje mierzonych mięs (pełna lista obejmuje 80 pozycji):
    • wołowina, wołowina/wieprzowina, wieprzowina (w tym mielone)
    • drób
    • jagnięcina
    • boczek
    • kiełbasa wołowa, kiełbasa wieprzowa, kiełbasa jagnięca, kiełbasa islandzka
    • salami

 

 

    Zobacz na wyniki testów porównawczych
z metodami laboratoryjnymi Foss-Let oraz Bligh and Dyer

 

 

Parametry techniczne

Nr katalogowy 273-00-1X
Uwagi Przeznaczony po pomiaru tłuszczu w mięsie
 
Conbest 1991-2025
Film utrzymywany na serwerze YouTube. Jakość może zależeć od przepustowości łącza.
View FileAkredytacja AQISA    Rozmiar: (88.46 KB)
View FileLista dostępnych kalibracji dla różnych rodzajów mięs    Rozmiar: (99.63 KB)

Parametry techniczne

Opiekun produktu Bezpośredni kontakt do osób specjalizujących się w tej grupie produktów:

Katarzyna Płoskoń - tel: +48 12 261 95 07

Kontakt ogólny - tel: +48 12 261 95 00

supporcik

PODOBNE PRODUKTY

Zapytaj o ten produkt

9 + 3 = podaj wynik (np: 3 + 2 = 5)

* Pola wymagane
Administratorem Twoich danych osobowych jest firma Conbest Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. Obrońców Modlina 16. Dane przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje pytanie i przedstawienia formalnej oferty handlowej na wybrane przez Ciebie produkty. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo usunięcia danych w każdym czasie. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności

Rekomendowani producenci