Mierniki suchej masy Brix
-
Bezinwazyjny miernik suchej masy %Brix PAL-HIKARi do owoców małych
Bezinwazyjny pomiar suchej masy %Brix w małych owocach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na owocach jeszcze rosnących, bez ich naruszania i wpływu na wzrost. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje najnowszą technologię do bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Jest zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: owoce małe
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
- pamięć 100 pomiarów
- komunikacja zbliżeniowa NFC
Bezinwazyjny miernik suchej masy %Brix PAL-HIKARi do owoców dużych
Bezinwazyjny pomiar suchej masy %Brix w owocach dużych. Pozwala na ocenę stopnia dojrzałości owoców. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na owocach rosnących, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny pomiar %Brix
- zastosowanie: owoce duże
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
- pamięć 100 pomiarów
- komunikacja zbliżeniowa NFC
Bezinwazyjny miernik dojrzałości owoców PAL-HIKARi
Bezinwazyjny pomiar stopnia dojrzałości owoców. Skuteczny i szybki pomiar dojrzałości można wykonywać bez naruszania owoców. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie:
- złote kiwi
- winogrona Shine Muscat (białe)
- winogrona Delaware (czerwone)
- brzoskwinie
- mandarynki
- kaki (persymony)
- limonki
- pomidory
- zielone jabłka
- jabłka
- śliwki
- cebule
- zakres dojrzałości owoców: 0 - 100%; 5 do 35°C
- rozdzielczość: 1%; 0.1°C
- dokładność: ± 5%; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 5-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64