Próbniki specjalne
-
Próbnik do mleka w proszku Milky
Uniwersalny próbnik do proszków, granulatów i substancji zbrylających się, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 316L (1,4404), uchwyt wykonany z aluminium. Opracowany początkowo do poboru próbek mleka w proszku, może pełnić funkcje próbnika uniwersalnego. Spełnia wymagania norm DIN i IDF (International Dairy Federation).
- można sterylizować
- ostrze próbnika ma kształt półrurki
- głębokość zanurzenia 385 mm
- długość całkowita 480 mm
- średnica zewnętrzna 28mm
Próbniki do mrożonek, mięsa, wiertła
Próbnik do mrożonek, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 316L (1.4404) / AISI 316 Ti (1.4571) w formie wiertła probierczego. Przeznaczony do pobierania próbek produktów głęboko zamrożonych. Próbka w formie rdzenia doskonale oddaje zmienność próby w całym przekroju. Komplet zawiera głowice borującą, trzpień oraz pręt do wypychania rdzenia z trzpienia.
- średnica próby 16 lub 50mm
- długość rdzenia do 20 cm
Próbnik wycinak do mięsa
Próbnik używany głównie do poboru próbek bakeriologicznych i weterynaryjnych z powierzchni ubitych lub padłych zwierząt. Jest również stosowany w histologii, medycynie, przemyśle spożywczym, przy kontroli jakości serów, oraz w szeroko pojętym rolnictwie. BeefSteaker pozwala na wycięcie okrągłej próbki o średnicy 25mm nawet poprzez twardą skórę. Łatwość pracy zapewnia ostrze ze stali AISI 420. Próbnik można sterylizować parowo lub ogniowo. Otwór w górnej części komory zapobiega powstawaniu poduszki powietrznej, jest też używany do łatwego usunięcia próbki.
- do mięsa, serów i materiałów włóknistych
- średnica 25mm
-
stal nierdzewna AISI 420
- możliwość sterylizowania
Próbnik rurkowy do lodu, wosku, mydeł
Próbnik do wykrawania próbek z materiałów mrożonych, wosku, mydeł i innych substancji o podobnej konsystencji.
- do próbek mrożonych lub konsystencji stałej
- długość od 50 do 100cm
- stal nierdzewna 316L