Refrakto-Polarymetry
Nowa klasa przenośnych urządzeń pomiarowych, stanowiących hybrydowe połączenie refraktometru z polarymetrem. Refrakto-Polarymetr Atago nie tylko łączy w sobie funkcje obu tych urządzeń, lecz jednocześnie, wykonując pomiar symultaniczny, wylicza w kilkanaście sekund wszystkie wartości w skalach pochodnych. Próbka nakładana jest tylko jeden raz, jednocześnie badane są trzy niezależne wielkości fizyczne: skręcalność optyczna, współczynnik załamania światła i temperatura. Refrakto-Polarymetr nie ma części ruchomych. Jest lekki, mały, zasilany bateryjne i całkowicie mobilny. Dodatkowo jest hermetyczny, można go myć pod bieżącą wodą.
- funkcja refraktometru i polarymetru
- brak części ruchomych
- nie są potrzebne kuwety
- hermetyczny - po pomiarze można go umyć pod bieżącą wodą
-
Refrakto-Polarymetr RePo-1
- skale: %Brix, kąt skręcenia, właściwy kąt skręcenia, International Sugar Scale, International Sugar Scale z kompensacja temperatury, stężenie, czystość
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5°
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- mobilny, zasilany bateryjnie
- mierzy bez kuwet pomiarowych
- nie ma części ruchomych
- klasa szczelności IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Nowa klasa małych, przenośnych urządzeń pomiarowych. Jest to hybrydowe połączenie refraktometru z polarymetrem. Refrakto-Polarymetr nie tylko łączy w sobie funkcje obu tych urządzeń, lecz jednocześnie, wykonując pomiar symultaniczny, wylicza wszystkie wartości w skalach pochodnych. Długość drogi optycznej wynosi 20mm, dzięki czemu możliwy jest pomiar mediów o niskiej przejrzystości (przy długości światła 589nm).
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-2 Fruktoza w HFCS
- skale: %Brix, kąt skręcenia, % fruktozy w HFCS, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- zakres dla fruktozy: 0.0 do 99.9%
- klasa szczelności IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Hybrydowe połączenie refraktometru z polarymetrem, łączące w sobie funkcje obu tych urządzeń. RePo-2 wykonuje pomiar symultaniczny wyliczając skręcalność optyczną, %Brix oraz %fruktozy w HFCS.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-3 Cukier Inwertowany w Sacharozie
- skale: %Brix, kąt skręcenia, % cukru inwertowanego w sacharozie, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- zakres dla % inwersji: 0.0 do 99.9%
- klasa szczelności IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Połączenie refraktometru z przenośnym polarymetrem. Urządzenie posiada procedurę do automatycznego wyliczania % zawartości cukru inwertowanego w sacharozie. Pomiar zajmuje kilkanaście sekund.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-4 Fruktoza i Woda w Miodzie
- skale: %Brix, kąt skręcalności, % zawartości wody w miodzie, % fruktozy w miodzie, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +86.6%Brix
- zakres dla zawartości wody w miodzie: 11.5 do 30.0%
- zakres dla % fruktozy w miodzie: -2.0 do 102%
- klasa szczelności IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Automatyczny refrakto-polarymetr, przeznaczony do błyskawicznego pomiaru kąta skręcalności optycznej, %Brix, % zwartości wody w miodzie i wyliczania % zawartości fruktozy w miodzie.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-5 Indeks Refrakcji
- skale: %Brix, kąt skręcalności, nD, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +86.6%Brix
- zakres dla nD: 1.3300 to 1.5080
- klasa szczelności IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Automatyczny, uniwersalny refrakto-polarymetr, przeznaczony do pomiaru kąta skręcalności optycznej, %Brix, oraz współczynnika załamania światła nD.
Zobacz więcej ...