www.e-laboratoria.pl

Szybkie testy mikrobiologiczne

10 produkt(ów)

na stronę

  1. Testy RAPID PRO do oznaczania alergenów w żywności

    Testy RAPID PRO do oznaczania alergenów w żywności

    Zestawy Lateral Flow IIR są używane do wykrywania specyficznych składników alergennych (gluten, jajka, orzeszki ziemne, kazeina, gryka, soja) w badanej próbce żywności. Wykorzystują metodę immunochromatograficzną. Po nałożeniu próbki jeden koniec płytki testowej i odczekaniu kilkunastu minut, obecność alergenu zostanie zasygnalizowana pojawieniem się na drugim końcu płytki czerwono-purpurowej linii.

    • test uniwersalny, polecany do żywności wysokoprzetworzonej lub surowej
    • zestaw zawieta testy oraz komplet niezbędnych odczynników
    • zastosowanie: badanie surowca, badanie czystości podczas produkcji, badanie jakości produktu końcowego
    • badana próbka: w formie zawiesiny ciekłej: np. odsącz po homogenizacji i/lub ekstrakcji, woda po myciu stanowiska roboczego lub instalacji produkcyjnej, zawiesina z wymazówki
    Zobacz więcej (5 pozycji) ...
  2. Testy RAPID EASY do oznaczania alergenów w żywności

    Testy RAPID EASY do oznaczania alergenów w żywności

    Uproszczony test do wykrywania składników alergennych w żywności nieprzetworzonej. Badanie zajmuje ok 10 min. Testy wykorzystuje metodę immunochromatograficzną. Po nałożeniu próbki jeden koniec płytki testowej i odczekaniu ok. 10 minut, obecność alergenu zostanie zasygnalizowana pojawieniem się na drugim końcu płytki czerwono-purpurowej linii.

    • bardzo szybki test uproszczony, do badań wymazówkowych lub badań popłuczyn
    • wykrywane alegreny: gluten, jajka, kazeina, soja
    • zestaw zawiera testy oraz komplet wymazówek z odczynnikami
    • zastosowanie: badanie wymazówkowe lub badanie popłuczyn surowca
    • badana próbka: woda po myciu stanowiska roboczego lub instalacji produkcyjnej, zawiesina z wymazówki
    Zobacz więcej (4 pozycje) ...
  3. Testy na obecność bakterii i grzybów Food Stamp

    Testy na obecność bakterii i grzybów Food Stamp

    Testy Food Stamp Rodac™ to łatwe w użyciu, zgodnie z HCCAP oraz CCP, szybkie testy do mikrobiologicznej kontroli powierzchni roboczych, produktów spożywczych, mięsa, a także stopnia czystości rąk pracowników oraz narzędzi*). Umożliwiają wykonanie badań mikrobiologicznych bez specjalistycznego wyposażenia laboratoryjnego i przygotowania naukowego.

    • gotowe do natychmiastowego użycia
    • nie wymagają dodatkowych odczynników ani apratów odczytowych
    • powierzchnia kontaktowa:10cm2
    • użycie: mocno docisnąć agar do kontrolowanego miejsca, zamknąć górną pokrywkę, całość umieścić w inkubatorze na określony czas.
    Zobacz więcej (25 pozycji) ...
  4. Testy na obecność bakterii i grzybów CompactDry

    Testy na obecność bakterii i grzybów CompactDry

    Compact Dry to szybkie testy mikrobiologiczne gotowe do natychmiastowego użycia. Sterylne szalki zawierają podłoże pozwalające na selektywny wzrost konkretnej grupy mikroorganizmów i ich jednoznaczną identyfikację. Stosowanie testów CompactDry to zdecydowana redukcja czasu uzyskania wyniku w stosunku do metod tradycyjnych. Testy są bardzo trwałe: okres składowania może dochodzić do 2 lat. Compact Dry można użyć do kontroli surowców a także do kontroli produktów finalnych czyli żywności, napojów, mięsa, kosmetyków i innych próbek.

    • nadają się do próbek ciekłych i gazowych (badanie sączków filtracyjnych)
    • próbki stałe wymagają wcześniejszej homogenizacji (oraz ew. filtracji)
    • identyfikacja bakterii na podstawie zabarwienia kolonii
    • łatwe do przechowywania i transportu (przechowywanie do 2 lat w temp. pokojowej)
    • certyfikaty serii
    • dopuszczenia NordVAL, AOAC, MicoVAL
    • użycie: nanieść na szaklę 1ml próbki, próbka zostanie wchłonięta i rozprowadzona w podłożu, całość inkubować przez określony czas
    • do nabycia również wymazówki do poboru prób z powierzchni oraz miejsc trudnodostępnych
    Zobacz więcej (48 pozycji) ...
  5. Testy wymazówkowe na bakterie Listeria

    Testy wymazówkowe na bakterie Listeria

    Szybkie testy do wykrywania bakterii Listeria spp. a w szczególności Listeria monocytogen. Test oparty na rozszerzonym Esculin medioum formation. Hydroliza Esciliny przez bakteria Listeria spp powoduje powstawanie wyraźnego czarnego osadu. Końcówka wymazówki tego testu zawiera wapienny alginat. Podczas testu końcówka całkowicie rozpuszcza się w medium znajdującym się w próbówce testu, co zapewnia, że wszystkie mikroorganizmy zebrane podczas wymazu wejdą w kontakt z medium.

    • test wymazówkowy, łącznie z probówką i etykietą oznaczeniową
    • rozpuszczalna końcówka zapewnia bardzo dobry transfer bakterii do roztworu
    • fabrycznie sterylizowany promieniowaniem jonizującym
    • czas inkubacji: 24godz. w temp. 37°C
    • pakowany po 25 szt.

     

     

    Zobacz więcej ...
  6. Testy wymazówkowe na bakterie Coli

    Testy wymazówkowe na bakterie Coli

    Szybkie testy do wykrywania bakterii Escherichia Coli oraz bakterii grupy Coli.

    • test wymazówkowy, łącznie z probówką i etykietą oznaczeniową
    • fabrycznie sterylizowany promieniowaniem jonizującym
    • czas inkubacji: 18-24godz. w temp. 37°C
    • pakowany po 25 szt.
    Zobacz więcej ...
  7. Wymazówki CleanDo do wykrywania protein

    Wymazówki CleanDo do wykrywania protein

    Gotowe do użycia, szybkie testy - wymazówki do wykrywania obecności protein. Clean Do może być stosowany przez osoby bez wiedzy specjalistycznej, może być również przechowywany w temperaturze pokojowej przez okres do 18 m-cy od daty wyprodukowania.

    • czułość: 20ug
    • czas badania: ok. 3 min
    • 1op. = 100 szt.
    • czas przechowywania: 18 miesięcy (w temp. +15 do +25 °C)
    Zobacz więcej ...
  8. testy diastazy i amylazy

    Testy amylazy i diastazy Phadebas®

    Phadebas® to sprawdzone, znane od 35 lat testy do wykrywania a-amylazy, wykonywane z najwyższej jakości składników produkowanych w standardzie GMP. Substancja czynna reaguje wyłącznie z a-amylazą, bez oddziaływania na inne enzymy. Testy Phadebas® są szeroko stosowane w ekspertyzach oraz przy kontroli jakości i analizie żywności, m. in:

    • jakości pszenicy (zgodna z metodą wartości liczby opadania)
    • jakości pieczywa
    • zawartości amylazy w jajkach
    • kontroli jakości w przemyśle browarnicznym
    • oceny aktywności diastazy w miodzie (metoda IHC).
    Zobacz więcej (5 pozycji) ...
  9. Luminometr Lumitester PD30

    Luminometr Lumitester PD30

    Interfejs USBATC - (Automatic Temperature Compensation) automatyczna kompensacja temperatury

    Nowa wersja bardzo udanego modelu Lumitester wzbogacona nowe funkcje. Pozwala na monitorowanie higieny za pomocą pomiaru bioluminescencji, powstającej w trakcie enzymatycznego rozkładu ATP oraz AMP (metoda opatentowana).

      • kompensacja temperatury: 10-40C
      • edycja miejsca wykonania pomiaru oraz operatora wykonującego pomiar
      • automatyczna kontrola czystości komory pomiarowej
      • czułość wyższa 10 - 15x niż standardowych luminometrów, oznaczających tylko ATP
      • teraz dodatkowo możliwość oznaczania ADP (z wymazówkami A3)
      • pamięć 2000 wyników
      • 400 programowalnych par wartości progowych wraz z nazwami
      • definiowanie uzytkowników
      • złącze USB do połączenia z komputerem PC (oprogramowanie w komplecie)
      • w zestawie dodatkowo: oprogramowanie, kabel USB, smycz, baterie, szczotka do czyszczenia, futerał z podpórką
      Zobacz więcej (7 pozycji) ...
    • Miernik świeżości mięsa ryb

      Miernik świeżości mięsa ryb

      Interfejs USBMożliwość programowaniaIP65 - klasa szczelności IP65

      TORRYMETR pozwala na szybki i obiektywny pomiar świeżości nieprzetworzonych ryb. Pomiar umożliwia określenie pozostałego czasu przydatności ryby do spożycia, biorąc pod uwagę również jej gatunek.

      • pomiar natychmiast po przyłożeniu czujnika do ciała ryby i naciśnięciu przycisku
      • wyświetlany jest wynik określający stopień świeżości 
      • pomiar jest szybki i całkowicie bezinwazyjny - nie narusza tkanki i nie wpływa na jakość handlową badanej ryby
      • tyrometr pozwala na zaprogramowanie badania świeżości dowolnego gatunku ryb;
      • możliwość transmisji danych z komputera, transmisja danych do komputera w trybie rzeczywistym, podręczna pamięć do 1000 wyników

       

      Zobacz więcej ...

    10 produkt(ów)

    na stronę

    Rekomendowani producenci