www.e-laboratoria.pl

Testy do badania czystości produktu

3 produkt(ów)

na stronę

  1. Testy na obecność bakterii i grzybów CompactDry

    Testy na obecność bakterii i grzybów CompactDry

    Compact Dry to szybkie testy mikrobiologiczne gotowe do natychmiastowego użycia. Sterylne szalki zawierają podłoże pozwalające na selektywny wzrost konkretnej grupy mikroorganizmów i ich jednoznaczną identyfikację. Stosowanie testów CompactDry to zdecydowana redukcja czasu uzyskania wyniku w stosunku do metod tradycyjnych. Testy są bardzo trwałe: okres składowania może dochodzić do 2 lat. Compact Dry można użyć do kontroli surowców a także do kontroli produktów finalnych czyli żywności, napojów, mięsa, kosmetyków i innych próbek.

    • nadają się do próbek ciekłych i gazowych (badanie sączków filtracyjnych)
    • próbki stałe wymagają wcześniejszej homogenizacji (oraz ew. filtracji)
    • identyfikacja bakterii na podstawie zabarwienia kolonii
    • łatwe do przechowywania i transportu (przechowywanie do 2 lat w temp. pokojowej)
    • certyfikaty serii
    • dopuszczenia NordVAL, AOAC, MicoVAL
    • użycie: nanieść na szaklę 1ml próbki, próbka zostanie wchłonięta i rozprowadzona w podłożu, całość inkubować przez określony czas
    • do nabycia również wymazówki do poboru prób z powierzchni oraz miejsc trudnodostępnych
    Zobacz więcej (51 pozycji) ...
  2. Testy RAPID PRO do oznaczania alergenów w żywności

    Testy RAPID PRO do oznaczania alergenów w żywności

    Zestawy Lateral Flow IIR są używane do wykrywania specyficznych składników alergennych (gluten, jajka, orzeszki ziemne, kazeina, gryka, soja) w badanej próbce żywności. Wykorzystują metodę immunochromatograficzną. Po nałożeniu próbki jeden koniec płytki testowej i odczekaniu kilkunastu minut, obecność alergenu zostanie zasygnalizowana pojawieniem się na drugim końcu płytki czerwono-purpurowej linii.

    • test uniwersalny, polecany do żywności wysokoprzetworzonej lub surowej
    • zestaw zawieta testy oraz komplet niezbędnych odczynników
    • zastosowanie: badanie surowca, badanie czystości podczas produkcji, badanie jakości produktu końcowego
    • badana próbka: w formie zawiesiny ciekłej: np. odsącz po homogenizacji i/lub ekstrakcji, woda po myciu stanowiska roboczego lub instalacji produkcyjnej, zawiesina z wymazówki
    Zobacz więcej (5 pozycji) ...
  3. Testy RAPID EASY do oznaczania alergenów w żywności

    Testy RAPID EASY do oznaczania alergenów w żywności

    Uproszczony test do wykrywania składników alergennych w żywności nieprzetworzonej. Badanie zajmuje ok 10 min. Testy wykorzystuje metodę immunochromatograficzną. Po nałożeniu próbki jeden koniec płytki testowej i odczekaniu ok. 10 minut, obecność alergenu zostanie zasygnalizowana pojawieniem się na drugim końcu płytki czerwono-purpurowej linii.

    • bardzo szybki test uproszczony, do badań wymazówkowych lub badań popłuczyn
    • wykrywane alegreny: gluten, jajka, kazeina, soja
    • zestaw zawiera testy oraz komplet wymazówek z odczynnikami
    • zastosowanie: badanie wymazówkowe lub badanie popłuczyn surowca
    • badana próbka: woda po myciu stanowiska roboczego lub instalacji produkcyjnej, zawiesina z wymazówki
    Zobacz więcej (4 pozycje) ...

3 produkt(ów)

na stronę

Rekomendowani producenci